La Plantation
Khmerské kari které je příjemně hřejivé ale ne přespříliš pálivé, s okouzlující vůní Kambodži k masu, krevetám nebo i zelenině.
Skladem
Použili jsme pouze ty nejkvalitnější koření z lokálních zdrojů z Kambodži abychom připravili toto tradiční khmerské červené kari. Příprava kari v Kambodži je samozřejmě z čerstvých surovin které Vám však touto cestou bohužel nemůžeme zprostředkovat. Abychom se tomu alespoň co nejvíce přiblížili, přiblížili jsme moment mletí surovin co nejvíce balení tak, aby bylo zachováno maximum z aroma a chuti těchto tradičních ingrediencí.
Pálivost khmerského červeného kari
Khmerská kuchyně je skutečně aromatická ale není tak pálivá, jak by se dalo vzhledem k lokalitě předpokládat. V červeném kari naleznete teplé a ovocné tóny které však stále dávají červenému kari typickou pálivost, byť v menší míře než jeho bratranci z Indie nebo Thajska.
Použití červeného kari:
Náš originální blend čerstvě mletého koření můžete snadno použít na dochucení na konci přípravy pokrmů nebo z něj udělat dominantu jídla například v kombinaci s kokosovým mlékem. Úžasně jej lze kombinovat s kuřetem, kachnou, hovězím nebo i krevetami kde Vás nadchne svou barvou kterou získalo z červeného dlouhého pepře a annatta.
Složení červeného kari:
Ve směsi červeného kari z Kambodži naleznete především dlouhé chilli papriky, citronovou trávu, sušený česnek, dlouhý červený pepř, kurkumu a Fleur de Sel.