Dobroty s příběhem
Kimchi jemně pikantní - Korejské národní jídlo 340g Kvašená zelenina TZATZIKI - Zelí, Okurka, Cibule, Česnek 340g Kvašená zelenina KARI MIX - Zelí, květák, mrkev, paprika, bílá ředkev 340g Kvašená zelenina - Zelí, mrkev, celer, jarní cibulka 340g Kvašená zelenina - Červené zelí, jablko, křen 340g
Na dotaz
Mléčné kvašení je jedním z nejzdravějších způsobů zpracování zeleniny a zároveň také jedním z nejstarších způsobů uchovávání potravin na světě, naši prapředci, ale tehdy možná vůbec netušily, že zároveň vynalezli dokonalý elixír zdraví. Kvašená zelenina pomáhá zejména vybudovat a udržovat zdravou střevní mikroflóru, kterou potřebujeme pro správné trávení. Kromě toho je bohatá na minerály, vitamíny, enzymy a probiotika, zvyšují imunitu, pomáhají vylučovat toxiny z těla, bojovat proti únavě, snižovat vysoký tlak a tak dále.
Zároveň díky procesu fermentace je také daleko lépe stravitelná a vaše tělo z ní dokáže mnohdy dokonce přijmout více živin než ze zeleniny čerstvé.
V našich receptech jsme se inspirovali v mnoha kulturách od daleké Koreje přes Indii až po slunné Řecko.