Dobroty s příběhem
U nás dělané domácí Kimchi, tentokrát jen s malou troškou pravého korejského chilli. Jedna se o jednu z nejzdravějších potravin na světě vůbec. Kimchi to je korejské národní jídlo bez chemie, bez lepku, chlazené, nezavařené plné miliónu zdraví prospěšných bakterii. Jedná se o pikantní křupavý salát z fermentované zeleniny. V Koreji se podává téměř ke každému jídlu a my jsme si jej také zamilovali. První písemné zmínky o kimči můžeme najít v čínské poezii Ši-kjung, jejíž stáří se odhaduje na 2 600 až 3 000 let.
Skladem
Připraveno tak aby bylo vhodné i pro vegany a bezlepkovou dietu.
Složení: Pekingské zelí 72%, bílá ředkev, jarní cibulka, mrkev, pórek, pitná voda, zázvor čerstvý, cukr třtinový, SOJOVÁ omáčka Kikkoman tamari – bezlepková (voda, SÓJOVÉ boby, sůl, vinný ocet), kuchyňská cibule, rýžová mouka, česnek čerstvý, sůl kuchyňská, korejské chilli gochugaru, koření.
Průměrné nutriční hodnoty na 100g pevného podílu:
Energie: 159 kj, 38 kcal; Tuky: 0,1 g, z toho nenasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy 8,8 g, z toho cukry 5,4 g; Bilkoviny: 1,5 g; Sůl 1 g
ALERGENY: 6