MOYA HOJICHA Organic Japonský Zelený Čaj 60G

Matcha tea

Moya

Japonský vynález, hojicha se vyrábí pražením listů zeleného čaje sencha. Po upražení získají čajové lístky karmínově hnědou barvu a jedinečnou dřevitou vůni. Proces pražení snižuje obsah kofeinu v čaji hojicha, což z něj činí jeden z preferovaných čajů v makrobiotické stravě a dokonalý večerní čaj.

169,- Kč

Na dotaz

Celý popis produktu

Organická hojicha je pražený zelený čaj s toastovou, kouřovou vůní, jedinečnou ořechově-karamelovou chutí a hluboce karmínovou barvou. Zpočátku je chuť překvapivá, ale brzy se stane preferovanou chutí svou důmyslností. Velmi jedinečná chuť tohoto čaje bez hořkosti, která je typická pro jiné druhy zelených čajů, z něj činí ideální alternativu k černému čaji. Proces pražení listů byl poprvé proveden v roce 1920 v Kjótu, odkud pochází název „hoji-cha“ (ほ う じ 茶), což znamená pečený čaj.

Díky svému jedinečnému výrobnímu procesu má hojicha čaj výjimečně nízký obsah kofeinu, protože se během procesu pražení snižuje. Těhotné ženy, děti a starší lidé v Japonsku často pijí hojichu a je to běžný večerní čaj. Hojicha je ceněna pro svou mimořádnou chuť a vůni a má také mnoho vlastností, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Stejně jako ostatní japonské zelené čaje je hojicha bohatým zdrojem katechinů a antioxidantů. Pití hojicha je dobré pro trávení a také zpomaluje procesy stárnutí, pomáhá zbavit se toxinů, snižuje hladinu špatného cholesterolu a udržuje hladinu cukru v normě. Jeho listy obsahují snadno vstřebatelný vitamin C, beta-karoten, kyselinu listovou, draslík, vápník a fosfor.

100% organický zelený čaj
Země původu: Japonsko, Kagoshima, ostrov Kyushu
Chuť: Jedinečná chuť s dřevním kořovým aroma
Barva: Karmínově hnědá
Doba sklizně: Jaro 2020
Hmotnost: 60 g
Příprava: 2-3 g / 150 ml vody, Doba louhování (infuze): 1 – 3 min, Teplota vody: 75-90 ° C
Možnost opakované infuze: ANO, max. 3 x